Ukraina trenger oss nå!

Menn og kvinner kjemper en krig i Europa.  De fryser, de sulter, de har ikke vann.  Familer blir oppløst og hjem blir forlatt.  Tapre gutter og jenter forteller at pappa må krige.  De sloss mot tårer og forteller med skjelvende stemmer.  For 2 uker siden satt de i et trygt hjem og avtalte kinobesøk.  Laga middag på eget kjøkken.  Nå står de med alt de eier i hendene og venter på mat fra frivillige organisasjoner.  De vet ikke hvor de skal, de vet ikke hvor de skal sove.  De vet bare at de må ut av landet.  At mennene må kjempe i krig, en krig hvor det brukes ulovlige våpen.

Jeg roper i mørket - å, kunde du høre!
Der er en eneste ting å gjøre:
Verg dig, mens du har frie hender!
Frels dine barn! Europa brenner!
 
Jeg skaket av frost. Jeg fikk på mig klær.
Ute var glitrende stjernevær.
Bare en ulmende stripe i øst
varslet det samme som drømmens røst:
 
Dagen bakenom jordens rand
steg med et skjær av blod og brand,
steg med en angst så åndeløs,
at det var som om selve stjernene frøs!
 
Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. -
Vår tid er forbi - Europa brenner!

-Arnulf Øverland

Ukraina trenger oss nå.  Polen trenger oss. Når krigen brøt ut satt Hege og Tommy Husby å så på nyhetene.  De eier Qurant transportfirma.  De bestemte seg der og da for at de ville sende en lastebil med nødhjelp.  De fikk tak i et lager, sjåfører og lastebiler.  Når jeg hørte om dette ville jeg hjelpe. Vi har mange frivillige i Response Norway som brenner for å gjøre verden til et bedre sted.  Jeg satte opp et samarbeid med Qurant og sammen med flere andre frivillige har vi jobba beinhardt oppe på mottaket.  Vi har sortert og pakka, lasta og merka.  

Noe håper vi kommer helt til Ukraina, til de som tappert forsvarer Ukraina. Tommy er veteran og det var lett å se at hans medfølelse for de kjempende var ektefølt og dyp.  Vi la ekstra mye arbeid i de pallene som vi håper å få over grensa. 

Vi passa på å sende det aller nødvendigste av humanitær hjelp til de som forsvarer sine hjem og land. Mat, aggregat, fyrstikker, vinterklær, brannslukkingsutstyr og medisiner. Det har vært en helt fantastisk giverglede fra hele Trøndelag, ja, hele Norge. Brannstasjoner, sykehus og legekontor har donert. Privatpersoner har samla inn donasjoner fra hele nabolag. På lageret oppe på Heggstadmyra har det vært kaos, mye arbeid.  Mange tunge løft.  Vi har gått hjem om kvelden, med verkende kropper og iskalde hender.  De som har vært på oppdrag vet jo at den type sliten som man opplever etter en lang dag med tungt arbeid med mening, sånn sliten er virkelig en god følelse. 

Det er anslått at det vil komme rundt 100 000 mennesker over grensa til Polen hver eneste dag.  Det tallet er så stort at det blir vanskelig å forestille seg det. Ullevaal stadion har plass til 28 000. 

Denne krigen er ikke bare mellom Ukraina og Russland.  Vi er alle en del av den, vi må gjøre det vi kan nå!  Vi må stå sammen, vi må ofre noe. Vi må ta vare på hverandre og vi må hjelpe så mange vi kan!  Vi er rundt 900 frivillige nå, sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell!  Dette er Response Norway!  La oss stå sammen, jobbe sammen, gjøre en forskjell sammen! 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.  Dette er vår sjanse til å bety noe i historien, i verdens historien.

Det er mye på gang, det vil fortsette å være mulighet til å hjelpe til både her hjemme og på grensa, men hvor mye vi kan gjøre, hvor mange liv vi kan berøre, begrenses av økonomi.  Så del gjerne vipps nummeret vårt med familie og venner:

733207

Om forfatteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre tilsvarende bloggposter